Prajitura cu Caise & Migdale – Orgran
Timp de preparare: 25m
Timp de gatire: 40m
Portii: 16
Ingrediente
Ingrediente de baza
- 185 grame margarina fara lactoza
- 100 grame zahar pudra
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 3 lingurite ORGRAN No Egg™ Egg Replacer urmand instructiunile de pe ambalaj
- 1 cana migdale
- 2 cani ORGRAN Self Raising Flour
- 1/2 cana ORGRAN All Purpose Plain Flour
- 1 825g cana caise injumatatite
- 1/2 cana gem de caise
Ingrediente topping cocos
- 2 lingurite ORGRAN No Egg™ Egg Replacer urmand instructiunile de pe ambalaj
- 1/4 cana zahar pudra
- 2 cani nuca cocos deshidratata
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
Preparare
- Preincalziti cuptorul la 160°C (325°F).
- Pregatiti o tava de 30cm x 20cm (12” x 10”) pulverizand-o cu spray pentru gatiti. Puneti hartie pentru copt la baza si pe lateralele tavii.
- Amestecati margarina, zaharul si vanilia.
- Adaugati ORGRAN No Egg™ Egg Replacer si amestecati bine.
- Adaugati migdalele.
- Cerneti faina. Puneti-o peste amestecul cremos. Amestecati bine pentru a combina ingredientele. Amestecul trebuie sa aiba o consistenta ferma.
- Puneti aluatul in tava.
- Scurgeti sucul din caise. Puneti jumatatile de caise in aluatul din tava.
- Incalziti gemul de caise intr-un bol mic la microunde timp de 30 de secunde, la temperature inalta. Scadeti apoi temperature pentru inca 1 minut si amestecati.
- Intindeti gemul peste aluatul cu caise.
- Pregatiti toppingul de cocos.
- Amestecati toate ingredientele intr-un bol mediu.
- Intindeti toppingul de cocos peste aluatul cu caise si gem.
- Coaceti intr-un cuptor incalzit moderat timp de 40 de minute.
- Scoateti din cuptor si lasati la racit in tava.
- Taiati in felii patrate.
- Pastrati prajitura in frigider intr-un recipient acoperit.
Sfat – Prajitura poate fi servita cu frisca, crema de vanilie si/sau inghetata.
Lasă un răspuns