Sustenabilitate

Politica de Mediu

Roma Food Products mentine o politica de mediu care valorifica angajamentul de a proteja mediul cu fiecare componenta a business-ului.

Toate produsele ORGRAN sunt Vegane si preparate fara derivate animale, asigurand utilizarea eficienta a resurselor si protejarea animalelor.

Filosofia si principiile ORGRAN au in vedere producerea celor mai pure si naturale alimente pentru o sanatate si o stare de spirit mai bune, dar in acelasi timp, si inglobarea eticii si respectului pentru mediul inconjurator si animale. In ce priveste ingredientele folosite, ORGRAN utilizeaza ingrediente locale de la furnizori de incredere, excluzand sustinerea explotarii umane, animale, sau a mediului.

Masa rotunda privind uleiurile de palmier sustenabile

ORGRAN are un angajament continuu de a utiliza numai ulei de palmier de la furnizori cu practici ecologice sustenabile.

Toate uleiurile de palmier utilizate in prepararea produselor ORGRAN provin din companii care sunt membre ale Mesei rotunde privind uleiurile de palmier sustenabile (RSPO), care se ocupa active de asigurarea practicilor agricole durabile, dar si asigurarea habitatului orangutanilor.

Pentru mai multe informatii despre Masa rotunda privind uleiurile de palmier sustenabile, vizitati http://www.rspo.org/.

Amprenta de Carbon

Compania noastra este custode pentru aproximativ 1000 de acri de terenuri rurale nealterate, protejate de perturbarea activitatilor agricole si a plantelor nocive.

Conservarea acestui teren este finantata de ORGRAN in interesul pastrarii ecologiei unice a mediului inconjurator si a aspectelor naturale. Aceasta face parte din angajamentul nostru continuu de a compensa si de a minimiza emisiile de carbon si de a fi fruntasi in provocarea globala in ce priveste schimbarile climatice.

Consumul de apa

Roma Food Products colaboreaza indeaproape cu autoritarile pentru a identifica oportunitatile de reducere a consumului de apa. Compania se foloseste de propriile rezervoare de apa pentru a reduce nevoia de a a apela la resursele de apa locale. Colectarea apei a fost utilizata numai pentru procedee industriale, precum racirea echipamentelor si procesele de curatare.

Consumul de energie & Reciclarea

Roma Food Products se concentreaza, de asemenea, pe reducerea consumului de energie si pune in aplicare strategii care sa sprijine acest lucru.

Planurile noastre de actiune inglobeaza obiective specifice pentru minimizarea utilizarii materialelor de ambalare, pentru utilizarea materialelor reciclabile si reducerea deseurilor. De asemenea, se asigura ca impactul asupra mediului al deseurilor de ambalaje de consum este minimizat si gestionat eficient.

Produsele Roma Food au implementat intiative care au asigurat:

• Reducerea deseurilor de ambalaje prin utilizarea sporita a materialelor reciclabile.

• Reducerea deseurilor globale pentru depozitele de deseuri prin colaborarea stransa cu furnizorii si partenerii.

• Reducerea deseurilor de productie prin cresterea eficientei productiei interne.

• Reducerea dependentei de alimentarea cu apa locala prin instalarea rezervoarelor de apa de ploaie.

• Reducerea consumului de hartie la birou si adoptarea programelor de reciclare.

Acordul de ambalare australian (APC)

ORGRAN este membru al Conventiei Australian Packaging Agreement (APC), care este o initiativa de ambalare durabila, ce are ca scop schimbarea culturii afacerii pentru a proiecta ambalaje mai durabile, pentru a creste ratele de reciclare si a reduce gunoiul de ambalaj.

Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.packagingcovenant.org.au/