Quiche cu sunca – Orgran
Timp de pregatire: 30m
Timp de gatire: 1h
Numar de portii: 6
Ingrediente
Pentru quiche
- 2 cani ORGRAN Self Raising Flour
- 90 grame margarina fara lactoza
- 90 mililitri apa
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ORGRAN No Egg™ Egg Replacer
- 1 suc lamaie
Pentru umplutura
- 1 1/2 cana branza cheddar
- 1 1/2 cana cuburi sunca gatita
- 6 oua (sau ORGRAN Vegan Easy Egg™ Quiche)
- 300 mililitri smantana
- 2 catei usturoi, curatati si zdrobiti
- 1 lingura mustar
- 2 cani lapte (sau lapte de orez/migdale)
- sare si piper negru macinat, dupa gust
- 3 linguri esalote tocate fin
Preparare
Quiche
- Pregatiti o tava rotunda de 14cm x 3cm (11” x 1½”) adanca pentru quiche, pulverizand cu spray pentru gatit.
- Amestecati faina si untul (margarina) cu ajutorul unui robot de bucatarie.
- Turnati apa intr-o cana gradata. Adaugati ulei, galbenus de ou si suc de lamaie si bateti bine.
- Procesati compozitia lichida in robotul de bucatarie pana cand se formeaza aluatul pentru quiche.
- Framantati usor aluatul pe o suprafata dura. Intindeti-l la o grosime de 0.5cm (¼”) . Puneti aluatul intins in tava, la baza si pe margini. Aveti grija ca auatul sa nu fie prea subtire pe margini, pentru ca risca sa se arda in timpul coacerii.
Umplutura
- Preincalziti cuptorul la 170°C (350°F). Presarati branza si sunca peste aluatul asezat in tava.
- Puneti ouale (sau incercati ORGRAN Easy Egg™ Quiche ca alternativa), smantana, usturoiul, mustarul, laptele (sau laptele de orez/migdale), sarea si piperul si esalotele intr-un bender. Amestecati ingredientele, apoi turnati branza si sunca peste ele.
- Coaceti quiche-ul timp de 20 de minute la temperatura medie. Reduceti temperatura la 160°C (325°F). Continuati sa lasati la copt pentru inca 40 de minute.
- Serviti cald sau rece, dupa gust.
Lasă un răspuns